Всичко за L-карнитина

Ако се интересувате от фитнес, трябва да сте чували за L-карнитин поне веднъж. Този елемент е подобен на витамините В и е жизненоважен за транспортирането на мастните клетки в мускулите. Тялото ви може да го синтезира естествено. По време на тренировка, мускулите превръщат мастните клетки в енергия.

Чистият L-карнитин е бял, кристален, водоразтворим прах. Това означава, че лесно може да се приема редовно, за да стимулира процеса на изгарянето на мазнини.

Защо L-карнитинът е толкова важен

  • По-нисък холестерол. L-карнитинът има способността да предпазва кръвоносните съдове от запушване, поддържа здрава сърдечносъдова система. Също така предотвратява инсулти и инфаркти.
  • Допълнитният L-карнитин улеснява липолизата. Тъй като транспортира мастните клетки в мускулна тъкан, той е жизненоважен за изгаряне на мазнини, но този процес е ефективен само по време на тренировка.
  • Устойчивост на стрес. Допълнителният L-карнитин прави тялото ви по-издръжливо и устойчиво на стрес.
  • Анаболен ефект. L-карнитинът всъщност има анаболен ефект, който стимулира растежа на мускулната тъкан. Той също така помага за изгарянето на мазнини. Затова е подходящ и за сваляне на тегло.
  • Детоксикация. L-карнитинът отстранява токсините по-бързо и помага за подобряването на черния дроб. Спомага за поддържането на здрав черен дроб.
  • L-карнитинът е антиоксидант. Помага на тялото да се възстанови по-бързо.

Дозировка и прием

Обикновено се приема сутрин и 30 минути преди тренировката. Стандартната препоръчителна дозировка е от 500 mg до 2 g, 2-3 пъти на ден. Избягвайте приемането му на празен стомах, защото киселината може да изгори стомаха ви.

Не превишавайте препоръчителната доза. Приемайте го 5-6 седмици с 2 седмици почивка. Можете да направите 4-5 курса подред, но със задължителна почивка между тях.

За добавката

Energybody създаде течна добавка с L-карнитин, наречена L-carnitine Liquid 100.000 mg. Добавяте вода и вече имате здравословна напитка. Много е вкусно и в същото време-нискокалорично.

German Genetics L-Carinthin 1000 ml с вкус на червен портокал е чудесен, но в същото време и много ефективен. Освен това, тази добавка се абсорбира много по-бързо от таблетките или прахообразните продукти.

Други статии

Всичко за Гейнърите и защо те се нуждаем от тях Всичко за Гейнърите и защо те се нуждаем от тях

Гейнърът е продукт, предназначен да ви помогне да увеличите телесното си тегло. Той е богат на енергия и хранителни вещества. Полезен е за здравето и има много ползи. Най-важното е да намерите качествен гейнър, който съдържа полезни въглехидрати, витамини и протеини. Препоръчваме ви да обърнете внимание на съдържанието. Уверете се, че

Как да изберем подходящ протеин? Как да изберем подходящ протеин?

Протеините са жизненоважни за всички. В тялото те се усвояват, а след това се разграждат в аминокиселини, които образуват мускулната тъкан. Ежедневните нужди от протеини се покриват с месото, което ядем. Но ако редовно тренирате, тялото ви се нуждае от повече храна, за да изгради мускули. Суроватъчен протеин Суроватката е отличен източник на

 Прахообразните продукти срещу течната спортна храна Прахообразните продукти срещу течната спортна храна

През последните няколко години спортното хранене се е променило много. Само преди няколко десетилетия хранителните добавки са били третирани като храна за хора с храносмилателни проблеми. Сега всички спортисти разбират, че спортните добавки са жизненоважни за постигане на резултати. Първото необходимо е здравословна диета, след това режим и спортни добавки. Плодовете и

Аминокисилини и BCAA

Аминокиселините е строителен материал за вашите мускули.

След-тренировка

Продуктите съдържат комплекс от витамини, минерали и въглехидрати за бързо възстановяване.

Протеини

Имаме огромен избор на протеини с различни вкусове.

Лоялност Нашите клиенти ни вярват
Гаранция Ние продаваме само оригинални продукти
Доставка Изпращаме стоки в цял свят
Качество Само висококачествени продукти